Tegenvallertjes
10-08-2016  23:57
Heyy allemaal,

Even terug van weggeweest. Bloggen doe ik nog altijd niet vaak, maar het is natuurlijk leuk als er af en toe mensen zijn die het lezen.
Dus zo af en toe waag ik mezelf er weer eens aan. Dus hallo :-)

De bovenstaande quote postte ik een poosje geleden op mijn instagram. Ik had echt even een dieptepunt bereikt. Een dieptepunt in mijn weightlossjourney. Ik had 0,0 energie, kon mezelf niet tot sporten zetten en het eten ging ook niet helemaal zoals ik wilde. Soms at ik te weinig, soms teveel buiten mijn boekje. Maar 'hey' ik ben ook maar een mens. En uiteindelijk hoeft mijn weightlossjourney echt niet sprankelend en altijd goed te gaan.
Op dat moment gaf ik daarom ook gewoon toe, gewoon even toegevend aan het feit dat alles niet zo perfect hoeft. Dat ik niet mezelf de hoogste lat moet opdringen.
Vanaf die tijd nam ik eventjes een soort pauze, even niet zo enorm veel of bijna niet sporten, even niet móeten letten op eten. Gewoon even genieten, mezelf zijn en tot rust komen.

Ik moet zeggen dat ik op een gegeven moment wel heel vaak uitjes en gezelligheid had, zo tussen de zware diensten door. Als ik thuis kwam voelde ik de noodzaak tot zoeken naar iets lekkers. Maar negen van de tien keer had ik dat gelukkig niet in huis. Maar het feit dat die "sugarrush" weer langzaam mijn leven binnenkwam voelde verre van goed. Ik voelde me nog minder energiek, ik had veel hoofdpijn en voelde me er niet lekker bij.
Daarom besloot ik vorige week (begin Augustus) om een reset te doen. Als in zijnde een "detox". Zoals gewoonlijk kreeg ik daar veel commentaar op... het is immers nooit goed.

De hele week besloot ik sapjes te nemen in de tijd dat ik aan mijn eigen tijd gebonden was. Begin van de week had ik namelijk wat afspraken en was mijn zwager jarig. En om mezelf niet weer tot die te hoge lat te dwingen, besloot ik daar gewoon van te genieten. Donderdag deed ik het rigoreus. Mijn dag bestond simplistisch uit sapjes en soep. Tussendoor heb ik een paar keer aardbeitjes gegeten in minimale vorm.
Vrijdag bestond mijn dag uit hetzelfde, maar besloot ik dat ik dat spekje in mijn soep mocht hebben en een speltboterhammetje erbij mocht eten. Ik kon dat zó waarderen!
De zaterdag startte ik redelijk normaal, maar nam ik als avondeten nogmaals soep.

In eerste instantie was ik chagrijnig, want ik had het idee dat dit alles niet had gewerkt. Maar nu een halve week verder voel ik me weer beter, ben ik dus 1,3kg kwijt en dus op mijn laatst gemeten gewicht. Reuzeblij! En het mooiste, want die detox ging me niet om die kilo's; ik heb mijn discipline weer terug.

En... lieve mensen! Dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste. Volg je hart en je eigen gevoel. Doe wat voor jou goed voelt, want jij bent de enige die je lichaam goed kent. Leg de lat alleen niet te hoog, want er is ook nog zoiets in het leven als genieten.
Ik dieet niet meer, ik zocht naar een balans tussen gezond en genieten, daarom heten mijn website en mijn insta "Viola's Goodlife". En ik geloof, heel eerlijk... dat ik die balans eindelijk gevonden heb. En heel stiekem ben ik daar best trots op. Wie volgt mij?

Tot snel weer.