Smart Protein Cookies Cake
09-06-2016  22:46



Ik had dit receptje al een tijdje in mijn hoofd, maar nog altijd geen tijd gehad om het te maken. Daarom nu het recept van mijn bananenbroodje in combinatie met de Smart Protein Cookies van Body&Fit shop. Hier koop je ze: Smart Protein Cookies (Appel/ Cinnamon)

Ingrediënten:

Smart Protein Cookies Cake:
* Ongeveer 80 gram Smart Protein Cookies. Smaak Apple-Cinnamon. (Ik heb 9 koekjes gebruikt)
* 3 rijpe bananen
* 2 eieren
* 50 gram boekweitmeel
* 50 gram speltmeel
* 3 el. kaneel
* 2 tl. bakpoeder
* 17 gram whey vanille
* 1 el. honing

Bereiding Smart Protein Cookies Cake:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Voeg de eieren, bananen, kaneel, bakpoeder en whey toe aan een blender en mix tot een gladde massa.
3. Voeg het meel en de honing eraan toe en mix nog een keer.
4. Hou ongeveer 3 Smart Protein Cookies apart voor de garnering en breek de rest in stukjes.
5. Voeg de gebroken Smart Protein Cookies toe aan het beslag en roer met een lepel door elkaar.
6. Stort het beslag in een ingevet cakeblik en garneer met de overige Smart Protein Cookies.
7. Stop de cake ongeveer 30 minuten in de oven. Ligt aan de soort oven. Het kan ook iets langer duren.
8. Test met een saté prikker of de cake gaar is.
9. Even af laten koelen en smullen maar! 

** Ik wil de cake nog een keer maken met verse appel erin. Wanneer ik dit heb gedaan zal ik het recept eventueel aanpassen.

       

Speltmuffins
14-04-2016  18:07



Ingrediënten voor 12 muffins

- 250 gram Speltmeel
- 2 Rijpe bananen
- 125 gram kokosolie
- 90 ml. honing
- 20 gram Whey Vanille
- 1 Eetlepel kaneel
- 200 ml plantaardige melk
- 2 Theelepels bakpoeder
- 1 Appel
- 40 Gram blauwe bessen (garnering)

Muffinvormpjes zijn ook belangrijk, omdat wanneer de muffins uit de oven komen ze nog 'nattig' zijn. Als ze afkoelen wordt de muffin pas stevig.



Wat te doen?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de appel en snij er kleine blokjes van.
- Pureer de banaan met de staafmixer.
- Laat de kokosolie even smelten in een pannetje.
- Doe het speltmeel, de whey vanille, kaneel en het bakpoeder in de beslagkom en schep het door elkaar. Voeg daarna alle 'natte' ingrediënten toe; de gesmolten kokosolie, de bananen, de honing en de amandelmelk. Mix dit (met een mixer) goed door tot je een luchtig en glad mengsel krijgt.
- Voeg als laatste de appel toe. Dit schep je voorzichtig om, zodat het goed verdeeld is.
- Vul 12 muffinvormpjes met het mengsel. Ongeveer 2/3 van het vormpje mag vol. De muffins rijzen nog in de oven, dus vul ze niet tot de rand.
- Als laatste top je alle muffins met de blauwe besjes. Deze druk je een beetje in het beslag.
- Bak de muffins in ongeveer 25-30 minuten goudbruin. Wanneer er aan een prikkertje geen beslag meer zit zijn de muffins gaar. Haal ze dan uit de oven en laat ze goed afkoelen.

*  Zoals eerder beschreven lijken de muffins niet gaar, maar ze stijven pas beter op wanneer ze afgekoeld zijn. Geef het dus even de tijd *

 

High Protein Kruidnotencake
04-12-2015  12:33



Ingrediënten:

High Protein Kruidnotencake:
* 75 gram High Protein Kruidnoten
* 3 rijpe bananen
* 2 eieren
* 100 gram meel*
* 1,5 el. kaneel
* 1,5 el. koek en speculaaskruiden
* 1 tl. bakpoeder
* 14 gram whey vanille**
Optioneel voor de echte zoetekauw: 1-2 el. agavesiroop, stevia, etc.
* Ik gebruikte 75 gram volkoren boekweitmeel en 25 gram amandelmeel. ** Of een andere zoetstof naar keuze (bijv. 2 el. honing, 2 el. agavesiroop, paar druppels stevia, etc.)  

Bereiding High Protein Kruidnotencake:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Voeg de eieren, bananen, kaneel, koek en speculaaskruiden, bakpoeder en whey toe aan een blender en mix tot een gladde massa.
3. Voeg het meel eraantoe en mix nog een keer.
4. Hou 8 high protein kruidnoten apart voor de garnering en breek de rest in grove stukken.
5. Voeg de gebroken high protein kruidnoten toe aan het beslag en roer met een lepel door elkaar.
6. Stort het beslag in een ingevet cakeblik en garneer met de overige high protein kruidnoten.
7. Stop de high protein kruidnotencake ongeveer 30 minuten in de oven.
8. Test met een saté prikker of de cake gaar is.
9. Even af laten koelen en smullen maar!  

Deze cake is bedacht door Healthinut, dank dat ik het recept heb mogen plaatsen op mijn website.
Ben je nieuwsgierig naar wat Healthinut nog meer maakt? Ga even kijken op haar website: Website van Healthinut

De kruidnootjes die zij heeft gebruikt voor dit recept komen van Body&Fit Shop. Hier vindt je ze: High Protein Kruidnootjes - Body&Fitshop (Let erop dat dit waarschijnlijk een seizoensproduct is)

 

Havermoutkoekjes 'Extra'.
04-12-2015  12:29



Wat heb je nodig?
- 2 rijpe bananen
- 110 gram havermout
- 10 gram honing

- 25 gram pure chocolade (in stukjes gehakt)
- 2 theelepels pindpasta of pindakaas
- 30 gram cranberries (of rozijnen)

Uiteraard zijn de laatste 3 dingetjes optioneel. Als je bijvoorbeeld niet van chocolade houdt kun je ook bijvoorbeeld noten toevoegen.

Hoe maak je ze?
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Prak de bananen em voeg alle ingrediënten toe. Zorg dat het een zo glad mogelijk mengseltje wordt.
- Leg met een eetlepel kleine bolletjes van ongeveer 2cm doorsnee op de bakplaat (met bakpapier). Druk ze een beetje aan. Je haalt ongeveer 16 koekjes uit het beslag. Bak de koekjes in ongeveer 15-20 minuten gaar.
- Laat de koekjes afkoelen en geniet :-) 

- De koekjes zijn iets minder krokant dan een gewoon koekje. Dit komt door het speciale beslagje en de toevoeging van bananen. Ze zijn wel een stuk gezonder!