Ziekjes?
12-12-2015  01:09
Jeeeeeetje! Wat is mijn lichaam toch enorm aan het tegensputteren zeg. In de winter lijkt mijn lichaam wel een Diesel. Komt niet op gang, hahaha!
Ik heb sowieso van kinds af aan al slechte perioden gekend. Herfst en winter zijn bij mij mijn slechte periodes, waar ik veel ziek ben, kwakkel en last heb van taai slijm. Ik word er altijd doodmoe van, mijn batterij laadt bijna niet op en ik voel me energieloos.
Toch probeer ik natuurlijk ertegen aan te gaan, maar het wordt wel flink bemoeilijkt.

Zo ook weer de afgelopen dagen. Ik ben inmiddels voor de 3e keer ziekig binnen drie maanden. Met ziek in mijn geval bedoel ik dan vooral dat mijn longen niet zo mee willen en ik keelontstekingen heb. Daarbij heb dus veel last van taai slijm en krijg het nauwelijks opgehoest. Het lijkt alsof mijn neus meer snot aanmaakt dan mijn lichaam aankan, ben ik koortsig, gaat er binnen 1 dag een doos tissues aan waar er 200 inzitten en kom ik vooruit met de snelheid van een hoogbejaarde. Maar verder gaat het prima hoor hihi. We kachelen gewoon lekker door!

Wat wel lastig is, is dat ik de laatste dagen minder trek heb door al dat gesnotter en gehoest. Ik heb dus wat vloeibaar creatieve oplossingen moeten zoeken. Gisteren maar lekker een sapje op en een puddinkje. Vandaag startte ik met een paar bakken thee en honing. 
Wat ik wel grappig vind is dat ik af en toe smacht naar een dagje op de bank hangen en als ik dan ziek ben ik het liefste de deur uit zou willen rennen. Het is natuurlijk logisch dat bankhangen op een goede dag anders is dan een dag bankhangen met een wattenkop en snot, maar toch :-)
Morgen ga ik gewoon werken hoor, al klinkt dat enorm eigenwijs (wat ook zo is...) Maar ik heb dit jaar al zo'n 10 weken verplicht thuis moeten zitten met mijn geopereerde voeten. Dus die muren ken ik inmiddels wel.

Hoe gaat het allemaal met jullie? Ik heb eigenlijk weinig te vertellen op dit moment. Er komt wel een leuke blog aan binnenkort. Ik ben namelijk bijna een jaar geleden een experimentje begonnen. Mijn eigen "Happiness experimentje". Ik ga hem binnenkort hier "revealen. Stay tuned!


Deze chick duikt der bedje in, tot snel!
Viola

 

Behind the scenes bij Viola's Goodlife!
06-12-2015  21:36

      
 
Hoi lieve allemaal,

Ik neem jullie vandaag mee in mijn "Behind the scenes". Op Instagram post ik natuurlijk altijd de eindresultaten, maar dat betekent niet dat mijn keuken nooit een troep is of dat ik nooit sta te mopperen in de keuken :-)

Ik ben altijd al een "mientje bakgraag" geweest. Vroeger stond ik altijd te bakken met mijn moeder. Zij heeft vroeger een bakkerij gehad, dus ze weet wel waar ze het over heeft. Maar ik wilde mijn ouders en zus ook altijd in de watten leggen. Dan kwam weer mijn 'kinder kookboek' tevoorschijn en was ik letterlijk als een kind zo blij en trots dat ik een salade had gemaakt of een eitje had gekookt. Helemaal alleen en zonder me te branden of in mijn vingers te snijden.
Het bakken zit ook echt in mijn bloed. Ik vind het heerlijk om zoete lekkernijen te maken. Maar zoals jullie inmiddels weten ben ik geopereerd geweest en heel wat aangekomen. Ik kan dus moeilijk steeds brownietaarten maken en opeten. Heerlijk, maar niet de bedoeling.
Dus! Ik heb de afgelopen tijd heel wat moeten leren. Leren zo veel mogelijk zonder brood te leven, leren om variatie te brengen in mijn eetgewoontes. En dan vooral hetgeen in de ochtend, want op zich vind ik een simpel vleesje en groenten in de avond prima. Maar elke dag yoghurt of elke dag gezonde mugcakes... daar word ik dan wel moe van.
Ik heb inmiddels allerlei dingetjes uitgeprobeerd, maar ook zelf uitgevogeld. En dat is leuk! Het motiveert me en inspireert me. Ik bedoel, hoe leuk is het om een wafelrecept te creëren die zonder toegevoegde suikers net zo lekker is als de wafels mét suikers.
Ik word er in elk geval blij van!

Nou weet iedereen dat je je 'foods' op Instagram helemaal mooi op de foto wil hebben. Nu is wat je ziet ook wat ik eet hoor, maar mijn keuken blijft vaak achter alsof er storm is geweest. Ik gebruik ook nauwelijks filters op insta, omdat ik écht wil laten zien hoe het in het echt ook is.
Maar die keukenfoto's die laat ik natuurlijk graag voor wat het is.
Zo ook mijn wafelijzer... Grrrr! Wat is het een eigenwijsje hihi. De mix komt er bijna iedere keer aan de zijkanten uit. Oooooooh! Nou dan word ik er echt niet blijer op kan ik vertellen. Het is een hoop gedoe geweest, maar ik denk dat ik hem wel door heb nu. Maar toch, mijn bloed heeft wel even gekookt.Dat bloed is dan ook snel weer koel hoor, want het eindresultaat is steeds weer geweldig! Dus wat dat betreft ben ik dan aan het einde weer gewoon happy. Maar zo heb ik dus steeds van die "haper apparaten". Of er gebeurd zoiets als hierboven of het is stuk voor ik er veel plezier van heb.
Zo heb ik vanmiddag voor de 2e keer bij de Media Markt gestaan met mijn keukenmachine. De motor lijkt de bladen niet aan te sturen, dus ik kan er niets mee. Zeer hinderlijk van de mediamarkt dat ik weer mag afwachten tot hij terug is van de reparatie. *snif*.

Om mijn verhaaltje leuk te eindigen; ik heb laatst een heel toepasselijk bordje gekocht voor in mijn keuken. "A clean kitchen is the sign of a wasted life". En laten we eerlijk zijn, mijn keuken is altijd een rommeltje na het koken, maar mijn eten is voor 90% geslaagd/lekker. Dus laat ik maar gewoon lekker blijven mopperen, dan komt alles vanzelf goed :-)

Overigens vind ik "Flip het wafelijzer" toch een heel fijn ding, de wafels worden super erin. Na een hoop oefenen blijft de mix op zijn plaats. Ben je nieuwsgierig? Productinformatie Flip Ik heb hem zelf overigens in de aanbieding gekocht bij Blokker.

 

Tot snel weer,
Viola

Under Construction!
04-12-2015  13:07Hoi allemaal,

Ik ben even een paar uurtjes bezig geweest aan mijn website. Eindelijk eens wat tijd gemaakt om mijn site aan te passen. Op mijn laptop gaat het allemaal toch even iets makkelijker. Jammer, want je pakt tegenwoordig toch snel je iPad. Maar daar wil deze site nog niet mee samen werken :-)
Ik heb alle pagina's aangepast en het zoekgemak verbeterd door mijn pagina's onder te schikken aan sub-pagina's.

Ik zag trouwens dat er iemand mijn site heeft aangemerkt als "Ik vind het niet interessant". Natuurlijk is dat een mening en mag iedereen voor zich beslissen of deze site iets toevoegt of niet. Graag zou ik dan natuurlijk horen wat ik er aan kan verbeteren en wat je dan als bezoeker van deze site graag zou willen zien. Wil je meer recepten? Wil je meer van mij weten? Laat het me weten, want dan kan ik er natuurlijk pas mee aan de slag.
Ik wil in elk geval iedereen die de moeite heeft genomen mijn site te bezoeken heel erg bedanken. Superleuk.

Nou het wordt tijd dat ik eens iets ga ondernemen, want ik krijg nog eens vierkante ogen. Snel nieuwe receptjes voor jullie in elk geval. En heb je opmerkingen, tips of wil je me iets vragen; Laat een berichtje achter in mijn gastenboek.

Tot snel,
Viola


Hallo December!
02-12-2015  21:30Lieve allemaal!

Ligt het aan mij?! Of gaat de tijd belachelijk snel?! Het is gewoon al weer December, wow! Voor mijn gevoel zat ik gisteren nog met een blikje cola zero te genieten van het zonnetje op het strand! En dan niet het strand van Portugal, maar van Nederland deze zomer.

Goh! Wat mis ik de zon toch, wow! Jullie ook? Ik ben wat dat betreft een heel klein beetje allergisch voor de herfst en winter. Zodra de blaadjes van de bomen vallen beginnen mijn longen enorm irritant te doen en hoopt het slijm zich op. Daarbij koelt mijn lichaam sneller af dan een doorsnee vriezer, haha :') Maar, we wonen nu eenmaal in Nederland en we gaan ook deze maand weer lekker door. Al heeft mijn hoofd er nog geen erg in dat het over nog maar een paar daagjes Sinterklaasavond is. Daarom ben ik deze week onder andere bezig geweest met het bakken van de Kruidnootjescake van 'Healthinut'. Ik zet het recept sowieso bij Foods, maar je kunt ook rechtstreeks naar het recept door op deze link te klikken:  Recept High Protein Kruidnotencake


Verder ben ik in plaats van 1 Januari op 1 December begonnen met het verscherpen van mijn 'Weightlossjourney'. Ten eerste op 1 December, omdat ik ècht een enorme hekel heb aan voornemens. Want waarom moet je persé wachten op een dag als 1 Januari?! Als je doelen wil stellen, dan moet je motivatieknop om. Als die op 1 Januari niet omgaat heeft het geen zin. Of op welke dag natuurlijk dan ook. Je moet het zelf doen en zelf die energie te pakken krijgen om daarmee het doorzettingsvermogen op volle kracht te kunnen voeren! You can do it!! Dus, ik ga ook proberen deze website naar een hoger niveau te tillen en dus ook samen te laten lopen met Instagram. Wat voor mij ook een enorme motivatie brengt.

Wat wil ik verder nog met jullie delen... Eigenlijk rest mij 1 ding. De website van 'Healthinut'. Een van de meiden die mij op Instagram inspireren. Inspireren met haar blogs, website en instagramaccount. Het is super dat wanneer je zelf aan het knokken bent voor een healthy lifestyle, dat je een klein beetje kunt 'spieken' bij hoe een ander dat doet. En het mooie van spieken is dat er dus onder andere een hoop recepten uit komen rollen. Een daarvan is de "High Protein Kruidnotencake". Deze moet je hebben gemaakt!! Zo lekker in deze tijd van het jaar. Dus zeker de moeite waard om te proberen. Nogmaals dank Milou voor dit recept. Via de bovenstaande link kun je dus gemakkelijk haar recept bereiken. Neem ook zeker eens een kijkje op haar website: Website van Healthinut

Tot zover mijn nieuwe blog. Tot snel allemaal, Viola