Aardappelwaaiers kaas/ spek
16-12-2018  23:49


Met kerst kun je ervoor kiezen om frietjes te bakken of pom duchesses uit de oven te vissen, maar iets feestelijkers kan natuurlijk geen kwaad. Daar is dan de aardappelwaaier een voorbeeld van. Betekent overigens niet dat bovenstaande opties geen goede opties zijn hoor! Maar zelf leek het me leuk om wat te experimenteren. En daar kwam deze uit. Al bestond hij al, zo bleek. Maar ach! Je moet maar net op het idee komen en het uitvoeren toch. Hier in elk geval mijn versie.

Ingredienten:
[voor 4 personen]
- 8 kruimige aardappels
- Geraspte kaas (ongeveer 1 eetlepel per aardappel)
- 6/8 plakken spek
- 8 eetlepels olijfolie
- 4 theelepels paprikapoeder
(zelf gebruikte ik nog harissakruiden en wat chilipoeder, halve theelepeltjes)
- zout en peper

Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de aardappels goed onder de kraan schoon.
- Maak met een mes inkepingen in de aardappel, niet helemaal door.
- Vul de inkeping met het spek en de kaas. Dit kun je om en om doen.
- Maak in een bakje van de olie en kruiden een kruidenolie.
- Leg de aardappels in een ovenvaste schaal en bestrijk ze met de kruidenolie. Je kunt ze als laatste bestrooien met wat peper en zout.
- Zet de aardappelwaaiers in de oven en bak ze in 40-45 minuten gaar.

Let goed op met op het bord leggen, de aardappelwaaiers zijn gigantisch heet wanneer ze uit de oven komen. 

Hieronder nog even een foto van hoe mooi het bordje er uiteindelijk uitzag. Een plaatje toch? Met een paar redelijk simpele ingrediënten toch een heel mooi menu op tafel.