Chocolade Hummus
10-08-2016  23:27

Hello allemaal!

Nu heb ik me toch een receptje. En geloof me; die is 'finger-licking good'!
Iedereen kent wel de 'gewone' hummus of de vele varianten die hummus kent. Maar hadden jullie al van chocolade hummus gehoord?
"...." Nee, dat dacht ik al :-) Dus, happy to have me, hieronder komt het heerlijke receptje!

Wat heb je nodig?
- Een krachtige foodprocessor
- 225 gram kikkererwten
- Ongeveer 60 gram pindakaas *
- 4 dadels (met voorkeur medjoul)
- 3 eetlepels rauwe cacao
- 2 eetlepels agavesiroop **
- 2 eetlepels plantaardige melk om mee te beginnen, daarna afmengen tot het een smeuïge textuur heeft (heb dit niet gemeten) ***
- een snufje zout

* Ik koos voor pindapasta caramel, omdat ik op dat moment geen andere kon vinden. Je kunt het ook maken met bijvoorbeeld: amandel of cashewboter. Naar gelang van je eigen smaak natuurlijk.
** Als je geen agavesiroop hebt kun je ook voor Maplesyrup (ahornsiroop) kiezen.
*** Ik koos voor Alpro Soya choco, dit omdat ik wilde dat het een echte chocoladesmaak zou krijgen. Je kunt natuurlijk ook voor naturel kiezen of voor amandelmelk als je meer 'noot' wil proeven. Ook dit kun je naar smaak doen.

Hoe maak je de chocolade hummus?

- Eerst spoel je de kikkererwten schoon en laat je ze uitlekken
- Leg de dadels in water, zo worden ze minder plakkerig en kun je de eventuele pit gemakkelijk verwijderen. Een goede tip, want anders maak je de motor kapot van je keukenmachine.
- Weeg alle ingedriënten af
- Doe de kikkererwten in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg daarna de dadels toe.
- Wanneer dit tot een fijne massa is gehakt kun je opvolgend de volgende ingedrienten toevoegen; pindakaas, agavesiroop, rauwe cacao, zout en sojamelk.
- Doe dit allemaal steeds met tussenpozen, het kan zijn door bijvoorbeeld de rauwe cacao dat je machine het 'zwaar te verduren' krijgt. Zorg ervoor dat het goedje 'smooth' blijft.
- Wat ik zelf als laatst heb gedaan is sojamelk toe blijven voegen tot het een fijne en smeuïge textuur had, zoals je de hummus ook in de winkel koopt. Daardoor heb ik geen exacte hoeveelheid bij de ingrediëntenlijst staan.

Als dit allemaal is gelukt kun je het bewaren in een weckpot/ jampot en kun je er dagen van genieten. Als het natuurlijk die dagen volhoudt, want dit is écht heerlijk! Chocolade hummus kun je overigens gebruiken als 'dip' bij fruit, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon lekker op je boterham of cracker smeren. Enjoy!