Donuts!
04-02-2017  12:59

I 'Donut' care? Of course i care, want Donuts wil je toch iedere dag eten?? Yammie.
Omdat ik deze donuts binnen mijn healthy lifestyle wil hebben passen, heb ik het receptje dat ik altijd gebruik voor mijn wafels getest. En eerlijk, ben er tevreden mee. Dus hier komt ie:

Wat heb je nodig?
- Een siliconen donutvorm of zo'n donutmaker
- 34 gram speltmeel
- 15 gram whey vanille *
- 1 ei, 1 eiwit
- 70ml melk **
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel bakpoeder
- eventueel een spuitzak

Voor de topping:
- Pure chocolade, tenminste 73% cacao (ik heb dit niet afgewogen, omdat ik meer chocolade nodig had. Bedenk dat je er 8 donuts mee moet dippen)
- Pure chocolade met sinaasappel (ongeveer 2 a 3 blokjes)

* Je kunt ook kiezen voor een andere smaak Whey
** Je kunt kiezen voor gewone melk, maar je kunt ook kiezen voor een plantaardige melk

 
Dit is de sinaasappelchocolade die ik gebruikte, te koop bij de Albert Heijn

Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 175/180 graden
- Breek de pure chocolade en verwarm deze Au bain Marie
- Voeg alle droge ingedrienten toe in een kom, daarna alle natte. Mix dit tot een glad geheel.
- Zelf vond ik het prettig een spuitzak te gebruiken om het beslag gelijkmatig en niet in overvloed te verdelen in de bakvorm. Wanneer er teveel in zit bakken de donuts dicht en zit er geen gaatje in. Dan heb je direct geen Donut meer ;-)
- Wanneer je de vorm hebt gevuld zet je deze in de oven voor ongeveer 15 minuutjes. Bij 180 graden wellicht iets korter.
- Breek ondertussen een paar blokjes chocolade met sinaasappel af en hak deze fijn. Doe de fijngehakte stukjes in een schaaltje
- Wanneer de donuts klaar zijn laat je ze even afkoelen
- Dip de donuts in de gesmolten chocolade en daarna direct in de chocostukjes
- E voila, Donuts van speltmeel covered in chocolade
- Je kunt de donuts nog een dagje bewaren in de koelkast.

Smullen!!

Healthy Snickers met Viola's twist
25-01-2017  23:09
Wie wil dit nou niet?? Een Healthy pleasure. Want zeker als je bezig bent met een gezonde levensstijl is het belangrijk dat je af en toe gewoon even kunt snacken. Dat hoort er nu eenmaal bij!
Het originele recept komt van "Charlie's Kitchen". In December 2016 lag deze op de schaal lekkers bij de Charlie's High Tea. Yummie! Hoewel ik totaal niet van Snickers houd was ik direct verkocht. Dit móest ik thuis maken. En dat deed ik natuurlijk de week erna meteen. Ik voegde een kleine twist toe en ben trots dat ik, na Charlotte een berichtje te hebben gestuurd, het recept mag plaatsen op mijn eigen website.
Oh.. Voor ik het recept deel, neem eens een kijkje op de instagram van Charlotte: Instagram 'Charlie's Kitchen' of haar website: Charlies-kitchen

Goed, lang genoeg gekletst, hier het Yummie recept zoals ik het maakte:

Wat heb je nodig?
- 12 tot 14 dadels *
- 2 eetlepels pindakaas **
- 60 gram ongezouten pinda's
- 100 gram pure chocolade (vanaf 75%)
- En voor Viola's twist; 35 tot 40 gram "Duyvis Nutmix Unsalted" met hierin: Amandelen, cranberries, cashews, rozijnen & pompoenpitjes) **** Ik koos voor Medjouldadels, maar hier heb je natuurlijk meerdere varianten in.
** Ik koos zelf voor de Pindapasta crunchy van Body & Fit shop. Ook hierin kun je variëren
*** En als laatste kun je hier natuurlijk ook in variëren. Je kunt ook kiezen om bijvoorbeeld; gojiberries en cranberries te gebruiken, zodat het een helemaal zoete snack wordt.


Bereidingswijze:
- Leg de dadels te weken in lauwwarm water. Wanneer je dit 10 minuutjes laat weken is de pit er met gemak uit te halen.
- Doe de pinda's in de keukenmachine en maal ze.  Doe de pinda's in een apart bakje. (Ik maalde de pinda's niet helemaal fijn, zodat er later nog een kleine 'bite' zou zitten in de healthy snickers)
- Wanneer je de dadels hebt ontpit doe ze dan in de keukenmachine samen met de pindakaas. En voeg op het laatst de 'gemalen' pinda's toe.
- Maak van het mengsel een deegbal en rol of druk deze uit op een bakplaat of bakvorm (bekleed met bakpapier). Ik maakte er een platte lange plak van. Stop deze vervolgens in de vriezer voor ongeveer 15 minuutjes.
- Hak de Nutmix in kleinere stukjes.
-  Breek de chocolade in stukken en verwarm deze 'au bain Marie'. Roer de chocolade totdat deze in zijn geheel gesmolten is.
- Haal de bodem uit de vriezer en overgiet deze in delen met de chocolade en top hem af met de 'Nutmix'. Waarom in delen? Omdat de chocolade door de kou snel stolt en de topping anders niet blijft plakken.
- Wanneer je de bodem in zijn geheel hebt overgoten met de chocolade en de topping zet je het weer terug in de vriezer voor 30 minuten.
- Na 30 minuten haal je de Healthy Snicker uit de vriezer en portioneer je ze door ze te snijden. Je kunt ze dan het beste in de vriezer bewaren tot het moment van eten, omdat het mengsel niet aan alle kanten overgoten is door de chocolade kan het 'Sticky' worden.
De Healthy snicker is na ongeveer 15 minuutjes "ready to eat" wanneer je hem uit de vriezer haalt bij een volgend Snackmoment!

*** Heb je chocolade over na het maken van de Healthy Snickers? Haal er dan rozijntjes of ongezouten pinda's doorheen.
Zo heb je een 2e healthy snack :-) ***

  
    


En als je dan alles hebt gedaan heb je een heerlijk, maar dan ook écht een heerlijk alternatief voor snickers! Ik zeg 'heel gauw gaan maken!!'

Healthy 'Abrikoos-Perzik-Mango' Taartje
11-05-2016  00:23Op Instagram vind je een heleboel lekkers. Een van de dingen die ik een poos terug tegenkwam waren de Healthy taartjes van Laura's Super Vood
Ik dacht "Die móet ik maken". Het zag er zó geweldig lekker uit. Dit taartje was in de smaak 'Aardbei-limoen-framboos'. Nadat ik dit heerlijke taartje had gemaakt dacht ik meteen aan een 2.0 variant. Eentje met een net zo'n fris fruitje erin verwerkt.


Wat heb je nodig:
Ik heb een brownie bakvorm gebruikt van de Hema. Deze is 20x28 cm. Hierop is mijn recept ook gebaseerd.
Heb je een 20x20 vorm dan kun je ook de maten gebruiken van het receptje op Beau Bewust.
Ook heb je een krachtige keukenmachine nodig.

Voor de bodem:
- 120 gram Ultra Fine Oats of normale havermout
- 12 Medjoul dadels ontpit
- 50 gram gesmolten kokosolie
- 2 Eetlepels rauwe cacao

Middelste laag:
- 750 gram Almhof 0% vet kwark, smaak Abrikoos/ Perzik
- 5 blaadjes gelatine

Bovenste laag:
- 400 gram diepvriesmango (te verkrijgen bij de AH)
- 50 ml sinaasappelsap (ik heb zelf Coolbest gebruikt)
- 3,5 blaadjes gelatine

Bereidingswijze:
- Wel de dadels ongeveer 5 minuutjes in lauwwarm water. De keukenmachine zal het stukken beter doen op die manier.
- Haal het diepvriesfruit er vast uit, zodat het alvast kan ontdooien.
- Bekleed de vorm met bakpapier.
- Haal de dadels uit het water en doe ze in de keukenmachine. Als de dadels fijngemalen zijn voeg je de rest toe (havermout, cacao, kokosolie) Meng het tot een geheel.
- Vervolgens stort je het mengsel in het bakblik en verdeel je dit over de bodem. Druk het goed aan. Eventueel met een natte lepel.
- Zet het bakblik een kwartiertje in de koelkast.

- Week de gelatineblaadjes in water (5 minuutjes)
- Verwarm ongeveer 4 eetlepels kwark in een pannetje en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Wanneer de gelatine is opgenomen in de kwark voeg je de rest van de kwark toe (hoeft niet lang op te staan). Roer het goed door elkaar en stort het kwarkmengsel bovenop de bodem in het bakblik. Zet het voor een half uur terug in de koelkast.

- Week de blaadjes voor de bovenste laag op dezelfde manier als de vorige.
- Pureer de mango in de keukenmachine en voeg als laatst de sinaasappelsap toe.
- Warm een klein beetje op in een pannetje. Voeg hier de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Als dit opgenomen is voeg je de rest van de mango toe. Wederom hoeft het niet lang op te staan. Maar het moet wel een glad mengsel zijn dat een geheel is.
- Verdeel dit mengsel over de kwarklaag.
- Zet het blik terug in de koelkast en laat het een nachtje opstijven. Handige tip is om het de volgende dag een uurtje in de vriezer te zetten. Wanneer je het taartje dan uit het bakblik haalt kun je er mooie taartjes van snijden.

Daarbij kunnen de taartjes ook ingevroren worden. Zelf vind ik wel dat het verliest qua "mooiheid". De smaak blijft perfect!