Een nieuw jaar, een nieuwe start!
25-01-2017  23:48

 

Happy 2017!!!

Ja, daar zijn we weer. Inmiddels bestaat mijn website alweer voor het 2e jaar. Geen kip die het leest, maar natuurlijk hoop ik dat dit in de toekomst wel zo zal zijn naast mijn instagram. Dan lachen we waarschijnlijk alleen maar om de tekst hierboven, haha!
Waarom ik dan toch schrijf? Omdat ik hoop dat mensen uit mijn blog toch een beetje motivatie halen of denken 'oh! ik kan gewoon mezelf zijn'.

Je ziet immers in de wereld zoveel ideaalbeelden. Op elke voorkant van modebladen prijken prachtig mooie vrouwen of de droommannen, in films idem! Maar in het echte leven is het allemaal niet zo gemakkelijk. Toch zit het in de mens om zich te willen optrekken aan een ideaalbeeld. En waarom eigenlijk? Je moet toch zijn zoals je bent? Mooi van binnen en van buiten. Helaas werkt dan nu eenmaal niet zo.. Al had ik dat natuurlijk graag zo gezien.
Juist door deze vorm van verknipte realiteit worden wij geleid. Wij willen ook zo mooi en zo strak zijn. Maar ondertussen kampen we ermee dat dat doel vreselijk lastig te behalen is. Zo simpel is het gewoon. En behaal je dat beoogde doel wel, diep respect, maar daar heb je dan waarschijnlijk gigantisch hard voor moeten knokken.

Ik wil uitstralen met mijn Instagram dat het nu eenmaal niet rooskleurig is, dat je voor doelen moet knokken en dat het bijna onrealistisch is wanneer je alleen maar op een stengel bleekselderij zit te kauwen als zijnde "Healthy Snack". Dat wil toch niemand?
Daarbij vind ik, als ik diep in mijn hart kijk, dat je je niet moet willen meten aan een ander. Wees jezelf, dat is goed genoeg! Tenminste zo zou het moeten zijn.
Op mijn instagram vind je MIJN verhaal, mijn 'ik', met Ups and Downs, gewoon zoals ik ben.
Ik wil niet uitstralen wat ik niet ben, want dat voelt niet goed.
Als je me vraagt hoe ik nu naar mezelf kijk, kan ik heel eerlijk zijn. Ik voel me dik en niet mooi. Simpel, zoals het is.
Maar zie ik dat ook? Nee, niet elke dag. Soms zie ik mijn bekkie en lijf in de spiegel en dan denk ik "zeik niet zo!". Maar tevreden ben ik niet. Een fitnessmodel ben ik niet, ik heb gewoon een dikke kont. Soms schaam ik me gewoon kapot. 1 van de redenen waarom ik praktisch nooit op foto's sta met mijn hele lijf. Ik ben wat dat betreft gewoon nooit zó zwaar geweest als aan het begin van mijn "weightloss journey" en daar baal ik van. Dus tijd voor verandering! En de enige die hier iets aan kan doen, dat ben ik zelf. Dus in 2017 gaat mijn roer om. Genoeg praatjes, genoeg 'maars', genoeg excuses.
Betekent dat dat ik ga lijnen? Nee, sterker nog.. Ik HAAT dat woord. Ik volg een gezonde levensstijl, waarin genieten óók centraal staat, kan en mag. Want ik word niet gelukkig van dag in dag uit sla, tomaat, komkommer.
Ik word gelukkig van gezond, maar ook van Quality times met mensen om wie ik gigantisch geef. Dan maar een kilootje zwaarder.

En dan nog even dat woord "Fitgirl", dat soms mijn strot uit komt. Wie heeft bedacht dat je hiervoor maatje 36 moet hebben?
Mijn inziens ben je een Fitgirl, wanneer je enorm goed zorgt voor je eigen lijf. In mijn ogen is dat wanneer je op je voeding let en beweegt. Wanneer je niet elke avond met je gat op de bank zit en een zak chips en een reep chocolade naast je hebt liggen om te verorberen. Maar dat doet volgens mij praktisch niemand. Zorgen voor je lijf, dat is in mijn ogen een fitgirl. Maar goed, misschien dat jullie hier natuurlijk anders naar kijken?

Anyhow... Het moraal van het verhaal; Blijf jezelf en laat je niets opleggen. Wees trots op jezelf en meet je niet met anderen. Jij bent JIJ! Geef niet op wanneer je een dieptepunt bereikt, maar laat het toe en kom sterker terug. En bovenal, volg je eigen koers want dat werkt het allerbeste!

Heel veel liefs,
Viola