Vakantie!
24-10-2015  16:58

Jahoooooeeeeeee!! Iedereen die het weten wil mag het horen; Eindelijk heeft deze meid vakantie. Superblij mee, gezien ik dit jaar bij elkaar denk ik maar zo'n 12 dagen ècht vakantie heb gehad. Dus ik ga me genieten, heerlijk :-)

Wat zijn de plannen vooralsnog?! Nou! Allereerst heb ik 3 weken vakantie, waarvan ik 8 dagen naar Portugal ga. Zoals ik eerder al heb verteld in een oudere blog gingen wij hier met ons gezinnetje vroeger elk jaar heen. Dus voor mij echt een beetje thuis komen. Ik ben zó benieuwd!

Verder heb ik dan nog ongeveer 2 weekjes vrij. Die ga ik vanavond beginnen met een logeerpartijtje :-) Mijn nichtje van 9 mag als verrassing komen logeren, joepie. Eerst gaan we vanavond naar de kermis en dan na de kermis denkt ze weer naar huis te gaan, maar mag ze met mij mee. Helemaal leuk. Dan vanaf Maandag heb ik een heleboel afspraken staan. Mijn kappertje komt mijn haren doen, ik ga een biosje pakken, ik ben jarig wat ik 3x vier en als klapstuk ga ik naar Symphonica in Rosso, de Marco Borsato Editie :) Leeeeeuk!

Nou en verder zijn er nog honderdduizend andere dingen die ik waarschijnlijk ga doen, vooral enorm genieten en mijn vrienden en familie zien. Ik hou ervan! Nou lieve lezers, hier dus  even mijn kattebelletje :-)

Tot snel!!
x Viola

Piekertijd!
22-10-2015  00:26Heyy!!

Kennen jullie dat gevoel? Dat gevoel dat je druk bent, weinig tijd voor jezelf hebt en dan uiteindelijk in bed de meest briljante ideeën hebt of juist enorm ligt te piekeren? Helaas ken ik het maar al te goed. Ik heb het de afgelopen 2 weken zo belachelijk druk gehad, dat het enigste moment dat ik had om na te denken in bed was. Niet echt praktisch ;-) En op die momenten kom je ook op de meest interessante gedachten, die je vervolgens de dag erna weer vergeet, haha! Ach, dat is het leven hé?! Kortweg gezien moet je gewoon proberen de mooiste dingen uit een dag te halen en van de negatieve iets leren! 

Heel grappig, vanochtend was ik een lekker theetje aan het maken en tegenwoordig heeft Pickwick thee van die 'gesprek-starters' op de thee labeltjes zitten. Leuk om een gesprek mee te beginnen, maar ook om jezelf eens dingen af te vragen. Vanochtend stond er op of ik iets in mijn verleden anders had willen doen.
Hierover heb ik al zo vaak nagedacht. En een paar jaar geleden zou ik misschien nog zeggen Ja! Maar weet je wat het is? Als ik iets in mijn verleden zou veranderen zou alles anders zijn. Ik zou niet zijn wie ik nu was. En ik denk dat mijn 'mindset' en mijn zijn genoeg is. Perfectie bestaat niet, maar tevreden zijn met jezelf wel. En ik denk voor het eerst in mijn leven dat ik kan zeggen "Viola, je bent oké zoals je bent". En dat is het meest belangrijk in het leven. Jezelf accepteren en daardoor goed in het leven staan. Alleen op die manier kun je er ook voor een ander zijn.

Ik weet nog dat mijn moeder dat vroeger altijd zei: 'Je kunt pas van een ander houden als je van jezelf houdt'. Ik vond dat toen complete onzin, maar wat ze zei klopt wel! Dankjewel mam :-)

Hoe dan ook. Mijn les van vandaag: Wees trots op jezelf en haal alles uit een dag. Loopt een dag niet zoals je had gepland? Haal dan in elk geval iets positiefs eruit. Want! Geluk maak je zelf.

Slaap lekker,
Viola

Hard aan het werk :)
09-10-2015  23:39Heeeeee!

Daar ben ik weer hoor. Goh, op het moment ben ik enorm slecht in het bijhouden van deze blog/ website. En dat terwijl ik eigenlijk allerlei leuke ideetjes had. Meer van mezelf laten "zien", receptjes en meer. Alleen... Kon ik de tijd er maar voor vinden.

Inmiddels ben ik alweer helemaal geïntegreerd in mijn werkleventje. Als je met mensen werkt, wat ik dus doe in de gehandicaptenzorg, dan ben je eigenlijk na een half uurtje op het werk alweer de hele vakantie vergeten. Sterker nog.. Ik weet zelfs bijna niet te vertellen wat ik allemaal heb gedaan haha! Dat terwijl ik niet stil heb gezeten. Maar, ik houd van mijn werk hoor, dat is het probleem helemaal niet. Maar een weekje was erg kort.

Gelukkig komt mijn echte vakantie er binnenkort aan. Lekker 3 weekjes alleen maar Viola-tijd! De 'goodlife' leven. Ik heb de eerste 2 weken hier en daar vol gepland met afspraken. Zo ben ik sowieso jarig en vier ik dat maar liefst 3 keer (mijn huis is niet mega), ik ga naar Symhonica in Rosso ennum... Nou ja, wat doe je in een vakantie.
Als die weekjes voorbij zijn, dan is het tijd voor de échte vakantie: 8 dagen Portugal. Ben hieperdepieper zo blij, want ik ben sinds 2012 eigenlijk nergens heen geweest. Hooguit een dagje weg of een kort weekendje. En dan al helemaal niet naar het Buitenland. Want laten we eerlijk zijn, als je op vakantie gaat in het Buitenland is het toch pas écht vakantie! Koffer inpakken, spulletjes kopen bij de drogist enzo, paspoort mee, boarden, bakkie koffie tijdens het wachten bij een Starbucks, de veiligheidsroutine in het vliegtuig. Ik houd ervan! Ik kon vroeger als kind ook zo enorm genieten hiervan. Daar kwam toen ook nog het wisselen van geld bij. Dan mocht ik samen met mijn moeder naar het postkantoor. Had ze voor mijn zus en mij een bepaald bedrag wat dan ook gewisseld werd en dat ging dan onze portemonneetjes in. Zo heerlijk. Ja! Het buitenland is voor mij het enige échte ultieme vakantiegevoel. En gezien Portugal ieder jaar op ons lijstje stond is het een heeeeel klein beetje toch het land waar mijn hartje ligt. Ik ben er inmiddels zo'n 12 jaar niet geweest geloof ik. Dus ik ben zo enorm blij dat ik eindelijk terug ga. Ik ben benieuwd of ik dingen nog herken.

Zo! Genoeg voor vanavond. Ik ben op werk, heb een vette keelontsteking, ik ben eerst verantwoordelijke en het wekkertje gaat om 7:00, dus ik zeg: "Tot snel!!!!"

Viola

Oktober.
05-10-2015  23:13Beste lezers,

Daar ben ik dan eindelijk weer hoor :-)
Inmiddels moest ik mijn blog beginnen in mijn tweede tabje; Oktober 2015. 

Vinden jullie ook niet dat de tijd enorm snel gaat?! Te snel eigenlijk mijn inziens. Ik heb zo lang gewacht op goed weer, lange avonden genieten met elkaar, tot laat in de avond licht door de ramen. En nu 'ineens' is de zomer voorbij en de herfst begonnen. En ik ben er zoooo nog niet klaar voor. Ik verbaas me nog dat het buiten stikdonker is, maar mijn klok pas 20:00 aangeeft. Mijn lichaam lijkt nu ook al moe om die tijd. Gek wat het weer en het licht met een mens doet.

Hoe dan ook! Ik had eventjes een korte vakantie, een weekje. Wat was dat heerlijk zeg. Even een weekje ontspannen, niets moeten, lekker eten, gezond eten, vrienden en familie ontmoeten, en alles wat je in een vakantie doet. Enorm lekker. Helaas.. Aan alles komt een eind. Dat betekent morgen weer werken. Aan de ene kant wil ik nog wel wat weekjes vrij, maar ik vind het stiekem ook wel heerlijk om gewoon eventjes weer mijn ding te doen. Als je met mensen werkt dat is het toch allemaal anders. Ik mis het dan toch om ze te verzorgen en te helpen, mooie beroep heb ik.

En zo ga ik van de hak op de tak, maar soms wil je van alles vertellen :-) Zo! En dat heb ik dan even gedaan. Snel een betere blog hoor.
Tot snel en laat even in mn gastenboek weten wat je van mijn site vindt. Zoals eerder aangegeven zijn tips ook welkom hoor.

Liefs, Viola