Breakfast Protein Soufflé
19-02-2017  22:41
Een poosje geleden wilde ik een Protein Soufflé maken met Wheytella van Body en Fitshop, maar mede door mijn heteluchtoven-stand en het eigenwijs zijn met kloppen vond ik dat ik niet het beoogde resultaat haalde. Daarom vandaag tijd gemaakt voor het 'Finetunen' van dit recept. Ik wilde een aantal verschillende extra ingrediënten gebruiken. Ik zal het basisrecept hieronder uitschrijven en vertellen welk ingrediënt ik heb toegevoegd bij de andere 2 soufflés.

Wat heb je nodig?
- Een klein ovenschaaltje/ souffléschaaltje
- 2 eieren
- 2 Eetlepels Wheytella

Naast het basisrecept heb ik dus ook 2 varianten gemaakt. Hieronder de extra ingrediënten die ik heb gebruikt;
Voor variant 1 heb je nodig; 1 eetlepel kokosbloesemsuiker, voor variant 2 heb je nodig; 15-20 druppeltjes van de flavourdrops van Body en Fitshop. Ik heb zelf "Karamel" gebruikt, omdat dit goed matcht met de Wheytella.

Wat moet je doen?
- Verwarm de oven op 200 graden
- Doe 2 eetlepels wheytella in een kommetje
- Ontvet een glazen of metalen kom met wat citroensap
- Scheid de 2 eieren en doe de eidooiers bij de wheytella, doe de eiwitten in de ontvette kom
- Wanneer je een variant wil maken voeg je het extra ingedrient nu toe
- Mix de wheytella, de eidooiers (en het extra ingrediënt) met een vork of kleine garde
- Klop het eiwit stijf met een mixer, totdat het piekerig is
- Meng het eiwit voorzichtig met het chocolademengsel
- Giet het mengsel over in het ovenvaste schaaltje
- Zet het in de voorverwamde oven voor 12-15 minuten. Dit is wel wat afhankelijk van de oven. Ik merk dat het in een heteluchtoven sneller gaat.
- Wanneer de soufflé klaar is haal je hem uit de oven en kun je hem toppen met rood fruit, heerlijk!

    
   

Zoals je op de laatste foto kunt zien is de soufflé perfect gelukt wanneer de structuur luchtig is en een beetje lijkt op cake. Wanneer het bijna compact en donker ziet, dan heeft de soufflé te lang in de oven gestaan en is het raadzaam om een volgende keer een kortere baktijd aan te houden. Zoals aangegeven is het bakken van een soufflé zeer afhankelijk van de oven.


Pancake Party
10-10-2016  19:12Een ontbijt dat een feestje is? Dat kan! Met mijn recept voor een 'Pancake Party' zit je goed.
Buiten het feit dat de pannenkoekjes gemaakt worden me speltmeel worden ze ook nog eens gezoet met eiwitpoeder. Hoe fijn is dat?
En het is gewoon een feestje om naar te kijken. Hieronder lees je hoe je ze maakt.

Wat heb je nodig?
- 34 gram speltmeel
- 15 gram Vanille whey*
- 1 ei, 1 eiwit
- 70 ml melk**
- 1 theelepeltje honing
- 1 theelepel bakpoeder

* Je kunt ook kiezen voor een andere smaak uiteraard
** Je kunt kiezen voor gewone melk, maar natuurlijk ook voor plantaardige melk

Eigen is het heel simpel, mix alle ingedriënten door elkaar en bak de pancakes in de koekenpan. Uit dit beslag haal je ongeveer 6-7 kleine pancakes.
Wanneer ze klaar zijn kun je ze stapelen en garneren met alles wat je lekker vind. Ik gebruik meestal "Walden Farms" pancake syrup, vers fruit en soms wat muesli.

Eet smakelijk!

Wafels
06-12-2015  21:15


Ik heb veel vragen gekregen op Instagram over het recept van mijn wafels. Nu had ik al een soort basisreceptje voor gezonde wafels zonder toevoeging van suiker. Deze mix was al lekker, maar ik wilde er graag een High Protein versie van hebben.
Vandaag ben ik eens gaan wegen en meten wat ik nu precies gebruik. En daar is het onderstaande receptje uitgerold. Gezondere wafels met eiwitjes :)

Wat heb je nodig?
- Een wafelijzer
- Kokosolie om je wafelijzer mee in te vetten
- 50 gram speltmeel
- 25 gram Whey Vanille *
- 3 eieren (waarvan 2 heel, 1 eiwit)
- 100 ml melk **
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel honing ***

* Je kunt ook een andere smaak Whey gebruiken. Denk aan bijvoorbeeld chocolade, straciatella of banaan.
** Je kunt gewone melk gebruiken, maar ook een plantaardige versie. Geheel naar eigen smaak.
*** Wil je de wafels zoeter, kun je ook 2 eetlepels honing toevoegen.
Verder kun je ook kaneel toevoegen aan het beslag. Dit heb ik nu vervangen voor de whey. Ik vind het persoonlijk lekkerder.
Uit dit beslagje haal je ongeveer 4-5 wafels.

                                                            

Wat moet je doen?
- Vet je wafelijzer in en zet hem aan.
- Maak het beslag door alle ingrediënten in een kom te doen en te mixen tot een glad beslag. Ik heb zelf gebruik gemaakt van een garde, je kunt ook een mixer gebruiken. Is je beslag iets te stug, voeg een klein beetje melk toe. Is het te slap, voeg een beetje speltmeel toe. (Het beslag mag wat stevig zijn, anders worden de wafels erg zacht en slap).
- Doe het beslag in het verhitte wafelijzer en volg de tijd op zoals aangegeven bij jou wafelijzer. Dit kan immers per apparaat verschillen. De baktijd is over het algemeen ongeveer 5 minuutjes. De wafels mogen lekker goudbruin gebakken zijn.

Variatie
- Je kunt de wafels toppen met een saus. Omdat ik gezond eet wil ik het 'guilt free' houden en gebruik ik de syrups van Walden Farms.
- Je kunt de wafels samen eten met fruit. Denk aan banaan, frambozen, aardbeien, blauwe bessen. Maar wat ik zelf ook doe is een appeltje in blokjes snijden en warm maken met kaneel. Een heerlijke combi met warme wafels.
- Wil je het wat ongezonder, dan kun je je wafels natuurlijk ook gewoon toppen met poedersuiker, hagelslag of chocopasta.

Hoe je je wafels ook maakt en topt, geniet ervan! Het is toch weer een fijne variatie op de standaard ontbijtjes.

Bij reviews heb ik een review staan over de Walden Farm producten. Tevens zal ik aangeven welk wafelijzer ik heb in mijn blog van December '15.

Bananenpannenkoekjes.
04-12-2015  12:26Een van mijn favoriete dingen om te maken als ontbijt zijn bananenpannenkoekjes. Heerlijk, gezond en makkelijk te maken.

Wat heb je nodig?
- 1 rijpe banaan
- 2 eieren
- Kaneel
- Kokosolie. Of iets anders om de pannenkoekjes in te bakken
* Eventuele extra's; cranberries, rozijnen, puur cacaopoeder, cacaonibs.
** Toppings; ik maak zelf altijd een keuze uit mijn Walden Farms siropen (gekocht bij Body&Fit.nl), maar je kunt ook kiezen voor iets anders naar keuze. Denk aan Nutella, pindakaas of gewone stroop.

Hoe maak je ze?
- Allereerst maak je je beslagje. Dit doe je door de banaan te prakken en hier 1 ei en 1 eiwit aan toe te voegen. Zelf vind ik het lekker om er ook kaneel door te mengen, maar je kunt ook kiezen om dit niet te doen of bijvoorbeeld een beetje honing te gebruiken.
- Je verhit een klein beetje kokosolie in de pan en bakt de pannenkoekjes zoals je dat bij een normale pannenkoek ook doet. Uit dit beslag kun je ongeveer 4 kleine pannenkoekjes halen.
- Eenmaal opgestapeld kun je het zo gek maken als je zelf wil. Je kunt tussen de pannenkoekjes bijvoorbeeld al aardbeitjes of plakjes banaan leggen, maar je kunt ook kiezen om ze gewoon te stapelen en te toppen met siroop. Helemaal naar eigen smaak!

Eet smakelijk!