Passies: Muziek
02-12-2015  22:14

 

Ik krijg vaak van mensen de vraag, wat zijn nou eigenlijk je hobby's?! Hobby's?! Ik denk eerder in termen als 'dingen die ik leuk vind om te doen' of het hebben van passies. Want in mijn ogen is een hobby iets kleins. En mijn passies dragen mij op een bepaalde manier door het leven. Stuk voor stuk dragen ze iets bij in het zijn van "ik". 

Een van de passies die mij door het leven draagt is Muziek! Muziek is mijn adem, een dag zonder muziek ken ik eigenlijk niet. Ik zou me namelijk niet kunnen herinneren wanneer ik het laatst een hele dag zonder muziek doorbracht. Zelfs als ik naar de supermarkt rijdt, een paar minuutjes van mijn huis, heb ik muziek aan. Of ik nu fiets, loop of met de auto ga. Ik blijf soms zelfs in mijn auto zitten om een nummer af te luisteren.

Verder probeer ik al sinds dat ik mij herinneren kan een instrument te leren bespelen. Toen ik nog jong was had ik een keyboard, noten lezen kon ik niet, maar al neuriënd wist ik onder andere de tune van Goede Tijden Slechte Tijden onder de knie te krijgen. En zo ook een heleboel andere kinderliedjes. Op de MAVO heb ik 2 jaar lang saxofoon gespeeld. Wat ik helaas door gebrek aan financiële middelen heb moeten staken. Mijn longinhoud is nu ook niet echt heel groot... En vorig jaar besloot ik gitaarles te nemen. Ik heb wel wat akkoorden in de vingers, maar ik merk met mijn 31 jaar dat ik die vingervlugheid een beetje mis en me na een hele tijd lessen afvraag of ik niet te laat ben begonnen met lessen. Helaas liet mijn lichaam me in de steek (slijmbeurs id schouder en een peesontsteking in mn pols) en heb ik dit vooralsnog moeten staken. Dat over mijn instrumenten :-)

Wat ik ook te gek vind is zingen. Wat vind ik het heerlijk en kan het mijn inziens redelijk. Binnenkort wil ik een professionele set aanschaffen om mijn 'zangkunsten' wat meer te kunnen bieden. Helemaal leuk. Goed! Dit is dus een stukje Viola, een van mijn passies; Muziek.