Vakantie!
29-09-2015  20:48

Hey allemaal!!

Zoals jullie misschien hebben gezien ben ik niet veel aan de blog geweest de afgelopen week.
Waarom?! Omdat ik na 12 dagen thuis te hebben gezeten vanwege de operatie aan mijn voet weer moest werken. Wat overigens enorm druk was. En ik heb nu vakantie!! Eindelijk. Na een paar dagen vrij te hebben gehad eind mei, kon ik wel een weekje vakantie gebruiken.

Mijn grote vakantie moet er nog aan komen, in Oktober/ November 3 weken. Dan ga ik ook 8 daagjes naar Portugal, kan niet wachten!
Maar eerst deze week, welke bol staat van chille momenten, vrienden en familietijd, en gewoon eventjes niets hoeven. Heerlijk. Morgen zit helaas de helft er al op, maar ik geniet!!

Zijn jullie al op vakantie geweest?! En zo ja, wat hebben jullie gedaan, zijn jullie weggeweest. Ik ben benieuwd. Laat het me weten :-)

Tot snel weer, liefs, Viola

Mijn "Weight Loss Journey"
23-09-2015  22:27Hello!

Jullie hebben misschien al een kijkje genomen op deze website. Misschien al gelezen wie ik ben. Maar waarom heb ik nou deze site opgezet?
Ook dat heb ik volgens mij al gezegd: Ik ben sinds een paar weken erg actief op Instagram en ik merk dat het mij heel erg motiveert om verhalen van anderen te lezen en tips te zien over allerlei soorten healthy snacks en foods. Daarbij is het gewoonweg motiverend als je likes krijgt voor je gedeelde foto's en verhalen.

Maar wat is dan mijn verhaal? Mijn verhaal is dat ik gewoonweg heel graag terug wil naar mijn oude gewicht. Ik heb al eens eerder in een dip gezeten. Ik kwam door preventieve hoofdpijnmedicatie 9 kilo aan in nog geen 3 maanden. En zoals velen van jullie weten gaat gewicht er toch écht iets moeilijker af dan dat het eraan kwam.
Het lukte mij daarna steeds maar niet om de welbekende knop om te zetten. Sporten deed ik wel, maar ik kwam niet tot het punt dat ik het leuk vond en daarbij was mijn voedselinname niet gezond genoeg. Jarenlang ben ik dus heel ontevreden geweest over mijn gewicht. Totdat ik het zat was, ik kreeg motivatie door een goede vriendin en ik kon eindelijk die knop omzetten. Die knop ging om in 2011. Binnen zeer korte tijd had ik het onder de knie. Ik at netjes en wisselde dat af met het goede leven. Ik was enorm gemotiveerd en vond sporten sinds tijden leuk. Hardlopen had ik nooit gekund vanwege mijn longen, maar zelfs dat bleek mijn favoriet te worden. Ik werd conditioneel beloond en natuurlijk zag ik dat ook in de spiegel. Ik werd trotser op mezelf en blonk van zelfvertrouwen.

Nadat ik in 2012 mijn droomreis had gemaakt naar Brazilië ging het eigenlijk mis. Klacht na klacht. In Brazilië een voedselvergiftiging opgelopen welke maandenlang duurde, last van mijn nek, last van mijn rug (instabiliteit in de lage rug), daarna veel stress en weinig tijd door werk. Het ergste is dat ik in die tijd alles heb laten gaan. Ik kon gewoonweg de motivatie niet vinden en kon mezelf niet goed verzorgen.
Uiteindelijk heeft het geleid dat ik te veel kilo's weer ben aangekomen. En ik ben zo enorm ontevreden hierover. Ik had mezelf beloofd dit nooit meer te laten gebeuren... En toch gebeurde het.

Maar inmiddels ben ik vast beraden. Ik ga dit flikken! Ik ga terug naar het lijf waarbij ik me goed voelde en niet onzeker meer hoef te zijn. Die knop is om. Helaas weer een tegenslag met de operatie aan mijn voet. Maar sinds Maandag zijn de hechtingen eruit, dus ik heb mijn gezonde eten weer opgepakt. De chirurg heeft gezegd dat ik 3 maanden heel goed op mezelf moet passen i.v.m. inwendige bloedingen. Er zit dus een groot risico in teveel druk op de voet. Dus hopelijk gaat het allemaal heel snel goed komen. Maar ze zeggen weleens "abs maak je in de keuken", dus ik hoop daar alvast iets mee te winnen.

Nu jullie mijn verhaal weten, heb ik ook een paar foto's geplaatst bovenaan mijn pagina. Uiteraard zijn de 2 linker van nu, de 2 rechter van waar ik weer heen wil. En de reden dat ik halve foto's heb van 'nu' is gewoonweg omdat ik me schaam.

Nou lieve mensen! Ik hou het hierbij. Hebben jullie vragen, opmerkingen, motivatie, tips of iets anders Let me Know!

Liefs,
Viola

Lichtelijk moedeloos..
18-09-2015  00:30

Hee daar allemaal,

Weer even een klein tekstje van mij. Inmiddels wordt ik nogal moedeloos van dat thuis hangen. Ik ben 'overall' een echte doener. Als ik niet werk dan ben ik wel op pad om leuke dingen te doen. Zeker de afgelopen zomer heb ik er echt heel veel aan gedaan om aan mezelf te denken en alleen maar te genieten. Even het sporten op een laag pitje gezet en lekker genoten van de zon en de minimale dagen vrij.

Nu helaas met een geopereerde voet thuis op de bank. Na bijna een hele week pijn, hoofdpijn, snotterig en grieperig zijn is het wel leuk geweest. Sinds gisteren ben ik begonnen met thuis werken. Lekker even iets anders aan mijn hoofd, maar nog altijd in mijn joggingbroek op de bank.
Kan niet wachten tot ik dat ding voor het juiste doeleinde kan gebruiken; Mijn gezonde eetpatroon combineren met sporten!!!
Helaas zit daar ook een 'maar' aan. Net als vorige keer... het kan 6-8 weken nog duren voor ik mijn voet weer enorm actief kan en mag gebruiken. Geen 'gespring en geren' dus... BAH! Hopelijk kan ik wel wat kleine dingen gaan doen in de sportschool. Can't wait.

Maar laten we het positief bekijken, aanstaande Maandag gaan de hechtingen eruit en na een weekje werken heb ik vanaf de week van de 28e een weekje vakantie. Daar ga ik hééééél erg van genieten! Hebben jullie nog vakantieplannen dit jaar? Of is dat al geweest? Ik ben benieuwd!

Tot snel weer,
Viola

Pakketjestijd!!
16-09-2015  23:09

Oei oei oei... ik kon het toch weer niet laten. Het was Superfood sale bij Body&Fit shop. Producten met tot wel 70% korting. Whoeij, happy. En gezien ik nog wat nodig had... Heb ik toch weer besteld. Wel zeer blij met mijn spulletjes. 

Wat zat er in? Ik zie jullie wel nieuwsgierig zijn :-)

- Ik heb 2 mixen besteld, puur omdat ik zeer nieuwsgierig was. Pizzamix met hoog proteïne gehalte. Want iedereen wil toch eens een vers pizzaatje eten tijdens zijn/ haar dieet?! Verder ook Superfood pannenkoekenmix. Gewoonweg, omdat dat beter is dan de reguliere mixen in de winkel. En ik benieuwd ben of ze net zo lekker zijn.
- Walden Farms chocoladedip. Omdat ik af en toe trek in zoet heb. Wil je weten wat ik vind van de Walden Farms producten? Check mijn review even.
- Pindapasta caramel. Gewoonweg de lekkerste tot nu toe.
- Chiazaad, schijn je hier en daar te kunnen toevoegen. Maar eens proberen.
- Amandelmeel, voor mijn bananenbrood en toekomstige baksels.
- Kokosmeel, omdat dit ook perfect schijnt te zijn voor baksels. Nog nooit geprobeerd.
- Superfoodwafels.
- En last but not least: Protein chips van ISIS. Review volgt. Want ik vind dit de lekkersteeeeee!!

En het is totaal niet nodig, want ik word al blij van het Body&Fit logo, maar wat is het toch leuk om kadootjes te vinden in het pakketje. Leuk!!

I'm addicted. Ik vind het heerlijk om allerlei dingen uit te vinden voor een gezondere levensstijl en allerlei nieuwe dingen uit te proberen qua bakken en bereiden. Dat maakt mijn afvalrace een stuk leuker. Heb je mijn review over Body&Fit al gelezen? Hij staat bij de reviews.

Ik ben helaas nog steeds niet helemaal lekker, maar dit was vandaag een leuke en welkome verrassing (ookal wist ik dat het kwam). Gelukkig gaan de hechtingen er aanstaande Maandag uit, dan kan ik eindelijk weer een beetje naar buiten en gaan werken (ik woon 3 hoog zonder lift, vandaar het binnen zitten). Ondanks het rotweer is, is binnen zitten namelijk niks aan :)

Nou tot snel weer!

 

Thuis op de bank..
14-09-2015  22:25Ik ben geopereerd aan mijn voet.. Daardoor is het op het moment moeilijk om heel lang te staan. Op 1 been balanceren is ook zo onhandig ;-) 

Voordat ik geopereerd was, was ik heel lekker bezig met gezond eten, maar als je zelf niet goed kan lopen dan is het gewoonweg lastiger om tijd in het eten te steken. Dat betekent natuurlijk niet dat ik nu de zakken chips opentrek en ongezond eet. Maar wel dat ik nu sneller een boterham of een appeltje pak. Ook gezond, maar niet zoals ik het liefste zou willen. Vanmiddag besloot het bloed even te stromen waar het niet gaan kon en heb ik besloten iets gezonds te bakken; Havermoutkoekjes gezonde stijl.

Het recept staat bij "Foods".

Welkom!
14-09-2015  20:58

Beste lezer,

Van harte welkom op mijn nieuwe website. Op deze site wil ik van alles doen.
Allereerst wil ik starten met het uitvinden of ik het ga volhouden en het zo leuk vind als ik nu denk.
Ik wil een stukje uit mijn leven delen. Hoe onderhoud ik een gezond leven, maar geniet ik tegelijkertijd ook.
Wat zijn mijn passies? Welke dingen doe ik graag. Ik ga het jullie vertellen.
Daarbij ben ik begonnen met een afvalrace. Ik ben helaas de laatste jaren behoorlijk bijgekomen. Iets waar ik enorm van baal.

Dit ga ik ook met jullie delen. Daarbij ook mijn favoriete healthy baksels En snacks. Tevens ga ik ook reviews plaatsen over bijvoorbeeld eten, maar ook over websites waar ik bijvoorbeeld graag inkopen doe.

Hopelijk gaan jullie deze website heel leuk vinden. Ik sta open voor tips & tricks, maar ook voor reacties.

Lieve groetjes,
Viola